Kahramanmaraşımızın ünlü kallili köfte tarifi
Malzemeler
2 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Adet Küçük Soğan
100 gr 2 Kere ÇekilmişKıyma
100 gr Koyun Kıyması
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
1-2 Diş Sarımsak 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pulbiber
Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Nişasta
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1-2 Diş karanfil
Tuz
Tarhana çorbası için:
3 Yemek Kaşığı Tarhana
2 Su Bardağı Su
Tuz
Yapılışı
İnce ince kıydığınız soğanların yarısını,bulguru,dövdüğünüz sarımsakları,salçayı,tuzu ve kırmızı biberi ekleyip iyice yoğurun.
Daha sonra yavaş yavaş 2 defa çekilmiş kıymayı ekleyip birde onunla yoğurduktan sonra yumurtayı ve nişastayıda ekleyip tekrar yoğurun.
Karanfillerinizi bir havanda ezdikten sonra soğanların diğer yarısını ve koyun kıymasını kızgın sıvıyağda kavurun.
Kavurduğunuz etlere ceviz içinide ilave edip, tuzu, tarçını, karanfilide ekleyip ateşten alın.
Bulgurla yaptığınız köfteden ceviz büyüklüğünde alın ve içli köfte oymuş gibi oyup içerisine içten koyup şekillendirin.
Tarhanaları 15-20 dakika kadar ıslattıktan sonra tencereye alın ve suyunu ilave ederek 10-15 dakika kaynatın.
Köftelerinizide ekleyip 15 dakika pişirip ateşten alın.
Çok güzel bir tarif,bilgi paylaşımınız için teşekkürler.Elinize sağlık...Maraş tarhanası da çok güzel oluyor.Sevgiler
YanıtlaSil