Tuzu fazla kaçmış turşuya , turşu sebze ağırlığının 1/4 ü oranında soyulmuş ve yarıya bölünmüş çekirdekleri üzerinde elma ilave edilir.
Bu da kar etmez ise suda bekletilen turşu akşama doğru sıkılır suyu süzülür ve soğan ile birlikte yağda kavrularak yenir.
Turşu kurulumunda 1 litre suya 50 gr kaya tuzu, bir limonun suyu ve 1/5 litre hakiki sirke konur. Bu tarif Osmanlı Saray Mutfağı Geleneksel ölçüsü olarak geleneksel kullanımdır.
Denenmiş ve yıllardır başarı ile lezzeti sabit olarak tesçillenmiş turşu suyu oranı yukarıda verdiğim gibidir. İster karışık, ister sade lahana turşusu olsun bu oran da ki karışıma litre başı oranına göre
bir çay kaşıği şeker, anason, kişniş, hardal tohumu ile 2 dal karanfil
katmak bilhassa daha iştahlı lezzet katacaktır.
TURŞULARINIZIN TUZ MİKTARINI AYARLAMAK İÇİN
Yıkanmış bir yumurtayı kullanacağınız kadar suyun içine atın. Yumrta dibe dalacaktır.
Yumurta yüzmeye başlayıncaya kadar TUZ karıştırarak ilave edin. Yumurtanız yüzmaye başladığında tuz miktarı tamam demektir.
1 litre suya 1 çorba kaçığı Üzüm sirkesi 1 diş sarımsak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder