Kadayıf tatlısı çok şekerli olmaz ise yenebilicek bir tatlı ancak şeker ayarını iyi yapabilirsek tadına doyum olmaz.Kadayıf tatlısının tarifi.
MALZEMELER
Yarım kilo tel kadayıf
100 gram kadar margarin
antep fıstığı isteğinize göre ceviz içide olabilir
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN
4 Su bardağı toz şeker
3,4 su bardağı su
limon kabuğu
YAPILIŞI
Tel kadayıf margarinle beraber didiklenir harmanlanır.Fırın tepsisi yağlanır kadayıfın yarısı tepsiye döşenir arasına fıstık ve vanilya serpilir ve diğer yarısı kadayıfın serpilir bastırılır 180 dereceye ayarlanmış ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir ve 5,10 dakika bekletip şerbeti dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder