Kahramanmaraşımıza özel bir çorba eşkili ekşili değil adı eşkili yanlış olmasın.
MALZEMELER
1 çay bardağı döğme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
yarım demet pancar
ekşi sumak ekşisi(1 yemek kaşığı)tuz,sarımsak,nane ve pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
Mercimek ile döğme akşamdan ıslatıyoruz.Sabahleyin süzüyoruz 7 kase su ile haşlıyoruz pişmeye yakın pancar ince doğranır ve pişen çorbaya katılır.Üzerine nohutu ilave ediyoruz ekşisi,tuzu ilave edilir iki taşım kaynatıyoruz.Diğer taraftan yağı, salça, sarımsak, pulbiber ve naneyi kavuruyoruz karışımı çorbanın üzerine ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder