MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
250 gram süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
7 su bardağı et suyu yada tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz pulbiber
yarım su bardağı haşlanmış nohut
25-30 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
Yoğurt un ve yumurtayı derin bir kaba koyup iyice çırpın.Suyu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.Yıkanmış pirinci tuz ve pulbiber ilave edip karışımı orta boy bir tencereye aktarın.Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca nohutu katıp yine sık sık karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın ocaktan alın yağı bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin ve ocaktan alın naneli sosu çorbanın üzerinde gezdirin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder