11.02.2010

Yoğurtlu kebap

MALZEMELER
500gram iki defa çekilmiş kıyma
yarım bayat ekmek
maydanoz
1 soğan 1 yumurta
2 kebapcı pidesi
1 fincan sıvı yağ
4 kaşık teryağı
kırmızı biber
4 domates
8 sivri biber
50 gr. yoğurt
karabiber kimyon tuz
YAPILIŞI
Kıyma bir tepsiye konur.İçine tuz ,karabiber,yumurta,kimyon,ekmek,maydanoz,rendelenmiş soğan konup karıştırırız.İyice yoğrulup 12 cm uzunluğunda şiş köfte yapılır.Daha sonra pide küçük kuşbaşı dilimler halinde doğranıp küçük çukur yemek kaplarına konur üzerine yoğurt ilave edilir köfteler ızgarada kızartılıp tabaklara konur üzerine tereyağı eritip koyarız bir başka tavayada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine konur servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder