Şimdi mantımızı yapmaya önce hamurumuzdan başlayalım Un, su ve tuzu yoğurup bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp dinlenmesi için bekletelim.Soğanları rendeleyip suyunu iyice sıkalım. Baharatlarla beraber kıymayı iyice yoğuralım.Hamuru dinlendirdikten sonra parçalara ayıralım.Tezgahı unlayıp her parçayı açalım.Açtığınız hamurunuzu istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.Her kareye de kıymalı harcı yerleştirip uçlarını birbirine yapıştırarak kapatın.Kaynayan suya tuz ilave edin ve mantıları içine atıp pişirin.Ara ara kontrol edin fazla yumuşamamasına özen gösterin.Yoğurdu biraz suyla seyreltin. Dilerseniz yoğurdun içine ezilmiş sarımsak da ekleyelim.Tereyağını da tavada eritin. Üzerine salça ekleyip kavurun.Az miktar su ile açın ve kaynatın.
Mantıyı süzüp üzerine önce yoğurdu ardından salçalı sosu dökün. Mantımız hazır mantıyı sıcak yemek en lezzetli olarak tüketebiliriz.
Elinize Sağlık! Benim bloguma da beklerim. :)
YanıtlaSil