Ayva tatlısı tarifi
malzemeler
5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su
5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su
YAPILIŞI
öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını otun fakat atmayın. Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15- 20 dakika kadar haşlayın.
haşladığınız ayvaları derin bir fırın tepsisine alın toz şekeri, tarçını, karanfili ve suyu koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25 - 30 dakika kadar pişirin.
yumuşayan ayvaları tepsiden alıp kaymak veya fındık ile servis edebilirsiniz.
Ayva tatlısını yaparken işinize yarayacak olan ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın bu çekirdekleri tatlıyı yaparken yani ayva tatlısını kaynatırken içine atın ayva tatlınıza kırmızı rengi verecektir.
Ayvalarınızı limon ile ovarsanız ayvaların kararmasını önlemiş olursunuz hemde lezzetli olmasını sağlarsınız.
AYVANIN FAYDALARI
- Kilo vermeye katkı sağlıyor.
- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- Saçların uzamasına yardımcı oluyor.
- Cildin genç kalmasına yardım ediyor.
- Kanser riskini azaltıyor.
- Kalp - damar sağlığını koruyor.
- Sindirime yardımcı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder