Afyon ilimize özgü Solta pilavı tarifi solta pilavı nasıl yapılır afyon ilinde çok sevilen bir pilav çeşidi olan solta pilavı en kolay nasıl yapılır.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı koyun eti
1 patlıcan
2 soğan
2 çarliston biberi
2 domates
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat ıslatılmış)
Tuz
karabiber
Yapılışı:
İlk önce eti kendi suyuyla kısık ateşte pişirmeye başlayın. Daha sonra her suyunu çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar iyice pişirin.Daha sonra patlıcanı alacalı soyun. Kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Soğan, biber ve domatesi küçük küçük güzelce doğrayın. Soğanı tereyağında iyice pembeleştirin. Arkasından pişmiş eti, biberi, suyu süzülmüş patlıcanı ilave edin. 5-6 dakika kadar kavurun.
Domatesi de katıp bir iki çevirin. Hepsinin üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün ve biraz kaynatın. Daha sonra pirinci bol suda yıkayıp süzün, tencereye ilave edin. Tuzuna bakın.
Harlı ateşte bir taşım daha kaynatın ve hemen ateşin altını kısın. En son olarak tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekince ateşten alın. 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Servis yaparken üzerine karabiber koyun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder