13.08.2018

Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan oturtma tarifi sizlere bir anne tarifi annelerimizin en sık yaptığı nefis patlıcan oturtma tarif i.

nefis bu tarifte kullanacağımız malzemeler




-1 kilo patlıcan

-Yarım kilo yağsız kuzu eti kuşbaşı şeklinde olacak

-1 Adet orta boyunda soğa

-7 -8 Adet sarımsak

-1 yemek kaşığı salça

-4 adet yeşil biber

-3-4 tane domates

-yarım bardak zeytinyağı

-karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz

ve patlıcan oturtma yapılışı

Önce patlıcanları alacalı şeklinde soyalım küp küp doğrayalım su dolu bir kapta acısını çıkartmak için bekletin domatesleri yine küp küp doğrayıp yemeklik doğrayın etleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp güvece alın suyunu salıp çekinceye kadar arada karıştırın sonra etlerin üzerine zeytinyağı ile soğan ve sarımsaklar bir iki defa karıştırıp sonrasında salçayı karıştırın salça rengini salmaya başlayıncaya kadar ocağın altını kısın. Sonra sırasıyla önce suları süzülmüş patlıcan ve kesilen biberleri ve domatesleri yayın 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin tuzu ve baharatları ekleyerek güvecin ağzını kapatın kısık ateşte 1,5 saat kadar karıştırmadan pişirin. Hazırlanan güveç üst ısısı açılmış fırında 10 dakika üzeri kızarana kadar bekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder