Taze soğanlı çoban kavurma tarifi iftar için ne yemek yapayım diye düşünmeyin işte size taze soğan ile yapılan çoban kavurma tarifi
MALZEMELER:
● Yarım kg. biftek
● 3 çorba kaşığı sıvı yağ
● 1 kuru soğan
● 2 kırmızıbiber
● 3 çarliston biber
● 3 domates
● 1 çay kaşığı karabiber
● 1 çay kaşığı pul biber
● 2 çorba kaşığı sumak
● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
● Tuz
Üzerine:
● Yarım demet taze soğan
HAZIRLANIŞI:
Sıvı yağda küp doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış biberleri ve çok küçük doğranmış biftekleri ekleyerek, etler suyunu çekene kadar soteleyin. Küp doğranmış domatesi ilave edin ve birlikte 10 dakika pişirin. Baharatlarını serpin ve tencerenin kapağını kapatın. Doğranmış taze soğan serpin ve pilavla beraber servis yapın
posta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder