Hazır satılan cezeryeler yerine evinizde sağlıklı bir şekilde cezerye tarifi hazırlayabileceksiniz. Cezerye tarifi ve cezerye nasıl yapılır sorusunun cevaplarını vermiş olduğumuz tariften öğrenebilirsiniz.
Malzemeler
• 5 adet kırmızı elma
• 1,5 paket petibör bisküvi
• 1 fincan dövülmüş ceviz
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• Hindistan cevizi
• Tarçın
• 1,5 paket petibör bisküvi
• 1 fincan dövülmüş ceviz
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• Hindistan cevizi
• Tarçın
Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tencereye boşaltın, üzerine toz şekeri ilave edip elmalar yumuşayıncaya kadar şirin. Pişen elmaların üzerine tarçın ekleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra parçalanmış bisküvileri ve dövülmüş cevizleri elmaların üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğinize göre cezeryelere şekil verip Hindistan cevizine bulayın. Dilerseniz üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz.
Milliyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder