Cevizli kurabiye tarifi 5 çaylarının vazgeçilmezi malzemeleri ve tarifiyle....
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
75 gram oda sıcaklığında margarin
2-3 çorba kaşığı un
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
75 gram oda sıcaklığında margarin
2-3 çorba kaşığı un
İç malzeme için:
200 gram ceviz
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz karanfil
Üzerine:
Pudra şekeri
200 gram ceviz
1 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tutam toz karanfil
Üzerine:
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Ekmek hamurunun içine tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. İçi için ceviz, yumurta akı, toz şeker, tarçın ve toz karanfili robottan geçirin. Bir gece buzdolabında beklettiğiniz hamurdan parçalar koparın. İçine cevizli karışımdan koyun ve dilediğiniz şekli verin. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğutun ve üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder