Cevizli kek nasıl yapılır. Cevizli kek tarifi lezzetli bir kek püf noktaları nelerdir. Cevizli kek yapılışı ve malzemeleriyle misafirleriniz için cevizli kek tarifi....
MALZEMELER
1 su bardağı çekilmiş ceviz
10 yarım ceviz
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
10 yarım ceviz
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
125 gram eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Margarin ve sıvıyağı katıp, karıştırın. Yoğurt, mısır nişastası, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının dibine yarım cevizleri yan yana dizin. Üzerine kek harcını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
sabah.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder