Evde kolay yapabileceğiniz irmik tatlısı tarifi
Yapılışı:Tereyağı ve vanilya hariç yukarıdaki malzemenin hepsini karıştırın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın. Servis yapacağınız kabın içine su koyun suyu dökün. Islak zemine pişirdiğiniz irmiği boşaltın.Soğuduktan sonra buzdolabında normal rafta bekletin. Donduktan sonra isteğe göre tarçın veya hindistan cevizi tozu ile servis yapın.
Malzemeler:
- 7 yemek kaşığı irmik
- 13 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kilo süt1 çay kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Yapılışı:Tereyağı ve vanilya hariç yukarıdaki malzemenin hepsini karıştırın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın. Servis yapacağınız kabın içine su koyun suyu dökün. Islak zemine pişirdiğiniz irmiği boşaltın.Soğuduktan sonra buzdolabında normal rafta bekletin. Donduktan sonra isteğe göre tarçın veya hindistan cevizi tozu ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder