13.04.2015

Hasan Paşa köfte tarifi

Hasan paşa köfte tarifi

Malzemeler

1/2 kg yağsız kıyma
4 adet haşlanmış patates
1 küçük soğan
4-5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Kimyon
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı

4-5 dilim ekmek içini 1 su bardağı su ile derin çukur kapta yoğurun. Yarım kg kıyma, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra iyice yoğurun. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve köfte içine ekleyin.
Hazırladığınız malzemeyi bir bütün olarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 25 dakika pişirin.
Püre hazırlığı: Haşlanmış 4 adet patatesi çukur bir kaba koyun. 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı da ekledikten sonra çırpma teli ile iyice ezerek birkaç dakika karıştırın.
Sos hazırlığı: Tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızarken yarım baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı unu ekleyip iyice kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı da ekleyin.
Unun kokusu gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve un topaklanmayacak şekilde iyice karıştırın
Köfteleri 25 dakika sonra fırından çıkartın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz köfteleri fırın tepsisine ya da borcama dizin. Köftelerin üzerine 1 çorba kaşığı püre koyun. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle köftelerin arasına akacak şekilde dökün. Pürenin üzerine 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra servise hazır.
haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder