12.04.2015

Çiğ börek tarifi

Malzeme

  • 200 gr kıyma
  • - 2 çorba kaşığı yoğurt
  • - 5 su bardağı un
  • - 1 su bardağı su
  • - 1 su bardağı sıvı yağ
  • - Karabiber
  • - Tuz
  • Yapılışı:

    1. Adım

    Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.

    2. Adım

    Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.

    3. Adım

    Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder