Rize'nin yöresel tatlarından kabak pilavı tarifi....
MALZEMELER:
2 dilim bal kabağı
3 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Dolmalık fıstık ve kuş üzümü yağda kavrulur, üzerine küçük küçük kesilen kabaklar ilave edilir. Yıkanan pirinçler, tuz ve su ilave edilip pişmeye bırakılır.
MALZEMELER:
2 dilim bal kabağı
3 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Dolmalık fıstık ve kuş üzümü yağda kavrulur, üzerine küçük küçük kesilen kabaklar ilave edilir. Yıkanan pirinçler, tuz ve su ilave edilip pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder