14.09.2014

Kolay mantı nasıl yapılır?

Malzemeler:

    6 çay bardağı un
    1 adet yumurta
    Yarım yemek kaşığı tuz
    1 su bardağından biraz az su
    ¼ gram kıyma
    2 tane orta boy kuru soğan
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım yemek kaşığı salça
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Tercihe göre istediğiniz baharatlar

Hazırlanışı

    Un, yumurta ve tuzu geniş bir kabın içerisine koyun ve yoğurun. Üzerine azar azar su ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur kıvamı alana kadar yoğurma işlemine devam edin.
    Ardından tezgahın üzerine bir miktar un dökerek hamurunuzu ince bir şekilde merdane yardımı ile açın. Daha sonra kıyma, ince ince doğradığınız soğan, tuzu ve pul biberi ekleyerek kavurun.
    Hamurunuzu 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin içerisine kıymayı taşırmadan koyun. Hamur ile kıyma harcını sıkıca sararak bir bıçak yardımı ile kesin.
    Hamurlarınızı kaynar suyun içerisinde haşlayın. Servis tabağına aldığınız mantılarınızın üzerine yoğurt ve salçalı baharatlı yağı da dökerek servis edebilirsiniz.
Superanne.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder