10.09.2014

Antep usulu mercimek köftesi tarifi

Gaziantep usulü mercimekli köfte tarifi.....

Malzemeler
1 su bardağı mercimek
2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
4 su bardağı su (mercimeği pişirmek için)
Yarım demet maydanoz
5-6 sap taze soğan
Narekşisi

Sosu için:
3/4 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası
Tuz, karabiber, 2-3 diş sarımsak
1-2 su bardağı kaynar su (Bulguru yumuşatmak için)

Dört su bardağı su ile mercimeği yumuşayıncaya dek kısık ateşte kaynatın. Ocağın altını kapatın. İnce bulguru mercimeğe ilave edip karıştırın, kapağını kapatıp 20-25 dakika bulgurun şişmesini sağlayın. Yağ, salça ve sarımsağı kavurup mercimekli-bulgura ekleyip yoğurun. Sert bir kıvamı oluyor, kaynar suyu azar azar ekleyip yumuşatın. Tuz, karabiber, nar ekşisi ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Elinizle şekil verip servis tabağına dizin. Afiyet olsun…
sözcü.

                         DİĞER KÖFTE TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder