14.04.2014

Sütlaç tarifi

1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 kg. süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı soğuk su
 tarifi;Ocağın altını yakın ve orta boy bir tencereyi ocağın üzerine oturtun.
Tencerenize ilk olarak süt ve şekeri koyarak çırpma teli ile şeker eriyene kadar hızlı bir biçimde karıştırın.
2 yumurta sarısını karışıma ekleyin ve çok hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kasenin içerisinde soğuk su ile nişastayı ezin ve sütlacın içerisine katın.
Nişastayı kattıktan sonra sütlacınızı bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
Sütlacınızı fırına vereceğiniz tepsiye kaseleri yerleştirin ve sütlaçları eşit olarak paylaştırın.
Tepsiyi fırına vermeden kaselerin yarısına gelene kadar tepsiye su ekleyin.
Fırında sütlaç kaç derecede pişer öğrenmek isteyenler için fırınınızı 200 dereceye ayarlamanız yeterlidir. Sütlacınızı üzeri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. En sevdiğim tatlılardan birinin tarifi. Teşekkür ediyorum yakın zamanda imkanlarım ölçüsünde deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil