Bol vitaminli ve besleyici özelliği olan Batırık tarifi, Mutfağım Programında
Malzemeler:
2.5 su bardağı esmer bulgur,
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı,
Yarım su bardağı susam,
1 çay bardağı tahin,
1 soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet nane,
2 yeşil biber,
3-4 taze soğan,
3-4 taze sarımsak,
3 domates,
2 salatalık,
2-3 yaprak marul,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 limon,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Hamur içim malzemeler karıştırılıp dinlendirilir. İç harcı için ıspanak yıkanıp ayıklandıktan sonra kaynar su ile ıslatılır. 1-2 dakika bekletilip süzülür ve soğuduktan sonra sıkılarak suyu atılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulur. Ispanaklar ve salça eklenir kavrulur. Soğuduktan sonra tahin eklenip karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alınıp servis tabağı büyüklüğünde açılır. İç harçtan konulup D şeklinde kapatılır. Tabakla kesilip parmakla sıkıştırılır. Tavada kızartılır.
2.5 su bardağı esmer bulgur,
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı,
Yarım su bardağı susam,
1 çay bardağı tahin,
1 soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet nane,
2 yeşil biber,
3-4 taze soğan,
3-4 taze sarımsak,
3 domates,
2 salatalık,
2-3 yaprak marul,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 limon,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
Hamur içim malzemeler karıştırılıp dinlendirilir. İç harcı için ıspanak yıkanıp ayıklandıktan sonra kaynar su ile ıslatılır. 1-2 dakika bekletilip süzülür ve soğuduktan sonra sıkılarak suyu atılır. Zeytinyağı ile soğan kavrulur. Ispanaklar ve salça eklenir kavrulur. Soğuduktan sonra tahin eklenip karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler alınıp servis tabağı büyüklüğünde açılır. İç harçtan konulup D şeklinde kapatılır. Tabakla kesilip parmakla sıkıştırılır. Tavada kızartılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder