17.03.2014

Bursa kısırı tarifi

1.5 su bardağı ince bulgur

3 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı pul biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 limon

3 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber, nane, maydanoz

3 dal taze soğan

Yapılışı: Önce suyu kaynatıp içine salçayı ekleyip salça erinceye kadar bir taşım kaynatın. Bulguru derin bir kabın içine alıp üzerine hazırladığınız salçalı sıcak suyu ekleyin ve kapak kapatıp şişmesini bekleyin. Maydanozu, kıyılmış taze soğanı, pul biberi de ilave edip karıştırın. Bu soğanlı karışımı da bulgurun içine katıp harmanlayın. Yağını, nar ekşisini ve limonunu döküp servis tabağına aktarın. Servis yapmadan önce isteyen üzerine ayıklanmış nar taneleri ekleyip servis yapabilir. Çok lezzetli ve sağlıklı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder