18.03.2014

Bağdat sütlacı tarifi

MALZEMELER
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak, pirinci suyunu çekene kadar haşlayın ve süzün. Tuzu, sakızı, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapa bir hal alana dek pişirin. Beklemeden kâselere alın. Başka bir tencereye 1/2 su bardağı su toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene dek karıştırıp pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis edin.
Kaynak: Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder