21.02.2014

Limonlu balık çorbası tarifi

Malzemeler:
2 levrek
1 çay bardağı pirinç
1 kereviz sapı
2 diş sarımsak
1 havuç
1/4 su bardağı limon suyu
1 yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 su bardağı su
1/4 demet maydanoz
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Önce balıkları temizleyin. Daha sonra tencereye suyu, balıkları, doğradığınız havuc ve sarımsakları ekleyin. Üzerine maydanozu serpin ve balıkları bu şekilde pişirin. Daha sonra kılçık kalmayacak şekilde tüm balıkları ayıklayın. Kereviz sapını kavurun. Pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Balıkları kaynattığınız suyu ekleyin ve pirinçleri bu şekilde pişirin. Balıkları ekleyerek limon suyunu, yumurta sarısını, zerdeçalı, rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve karabiberi karıştırın. Çorbanın içine bu sosu ilave edin. Daha sonra biraz daha pişirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder