Bitlis'in yöresel tatlarından Glorik tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:
Yarım kg yağsız dana eti
2 domates
250 gram köftelik bulgur
4 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı nohut (mıkaşer)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı pulbiber
Tuz
100 gram tereyağı ya da margarin
Yapılışı:
Akşamdan tuzlanmış et yoğurulup derin bir kaba alınır. Bulgur eklenip iyice yoğurulur. Nohut büyüklüğünde toplar hazırlanır. Derin bir tencerede yağ eritilip rendelenmiş domates kavrulur. Daha sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Limon tuzu, tuz ve pulbiber eklenir. Son olarak sıcak su eklenip kaynatılır. Islanmış nohut eklenip 15-20 dakika kaynatılır. Köfteler eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
Yarım kg yağsız dana eti
2 domates
250 gram köftelik bulgur
4 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı nohut (mıkaşer)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı pulbiber
Tuz
100 gram tereyağı ya da margarin
Yapılışı:
Akşamdan tuzlanmış et yoğurulup derin bir kaba alınır. Bulgur eklenip iyice yoğurulur. Nohut büyüklüğünde toplar hazırlanır. Derin bir tencerede yağ eritilip rendelenmiş domates kavrulur. Daha sonra salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Limon tuzu, tuz ve pulbiber eklenir. Son olarak sıcak su eklenip kaynatılır. Islanmış nohut eklenip 15-20 dakika kaynatılır. Köfteler eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
Resim ve tarif Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder