Malzemeler,
4 adet milföy hamuru
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı,
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Tavaya; elma rendesi, toz şeker, tarçın ve ceviz içini alın.
Orta dereceli ateşte, elmalar suyunu çekene kadar pişirin.Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış milföyleri; düz bir zemin serin.Su bardağının ağzıyla, milföylerden yuvarlak şekiller çıkarın.
Her bir yuvarlağın ortasında 1 yemek kaşığı elmalı harç koyup kapatın.Elmalı payları fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında 20 dakika pişirin.Elmalı pay hazır
haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder