Nefis sebzeli talaş böreği tarifi
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı susam, 200 gram dana bonfile şerit şerit kesilmiş, 2 adet patates tavla zarı şeklinde doğranmış, 2 adet havuç tavla zarı şeklinde doğranmış, 1 su bardağı bezelye, 1 adet doğranmış kuru soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı hardal tohumu, 2 tablet Et Bulyon, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, bir miktar çekilmiş karabiber, 1 adet patlıcan. Üzeri için: tavla zarı şeklinde doğranmış 1 adet havuç, yarım su bardağı rende kaşar peyniri, bir miktar ayçiçek yağı, 1.5 su bardağı su (harcı için - 300 ml)
Yapılışı:
Tavada ayçiçek yağını kızdırıp içine hardal tohumlarını ve şerit şerit kesilmiş bonfileyi ilave edip etler renk alıncaya kadar ikisini birlikte iyice kavurun. Etler renk alınca içine doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Ayrı bir kâseye yarım su bardağı suyu ve Et Bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın. Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. En son olarak içine kekiği, kırmızı pul biberi, Et Bulyon'lu suyu ve çekilmiş karabiberi ekleyip kısık ateşte sebzeler pişip tüm suyu çekinceye kadar 30-35 dakika pişirin.
Harç pişerken kızartma tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Doğranmış patlıcanları kızartıp tabağa alın. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa koyun. Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Soğumuş harcı milföy hamurlarının üzerine eşit bir şekilde sossuz olarak dağıtın. Hamuru bohça şeklinde kapatıp hafifçe yağladığınız fırın tepsisinin üzerine dizin. Hamurların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam serpin. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hamurlar iyice kabarıp üzerleri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden hemen önce, böreklerin üst kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla halka şeklinde kesip üzerlerine haşlanmış havucu ve rende kaşarı koyun. Peynirler eriyip kızarana kadar 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası tutup sıcak olarak servis edin.
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı susam, 200 gram dana bonfile şerit şerit kesilmiş, 2 adet patates tavla zarı şeklinde doğranmış, 2 adet havuç tavla zarı şeklinde doğranmış, 1 su bardağı bezelye, 1 adet doğranmış kuru soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı hardal tohumu, 2 tablet Et Bulyon, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, bir miktar çekilmiş karabiber, 1 adet patlıcan. Üzeri için: tavla zarı şeklinde doğranmış 1 adet havuç, yarım su bardağı rende kaşar peyniri, bir miktar ayçiçek yağı, 1.5 su bardağı su (harcı için - 300 ml)
Yapılışı:
Tavada ayçiçek yağını kızdırıp içine hardal tohumlarını ve şerit şerit kesilmiş bonfileyi ilave edip etler renk alıncaya kadar ikisini birlikte iyice kavurun. Etler renk alınca içine doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Ayrı bir kâseye yarım su bardağı suyu ve Et Bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın. Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. En son olarak içine kekiği, kırmızı pul biberi, Et Bulyon'lu suyu ve çekilmiş karabiberi ekleyip kısık ateşte sebzeler pişip tüm suyu çekinceye kadar 30-35 dakika pişirin.
Harç pişerken kızartma tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Doğranmış patlıcanları kızartıp tabağa alın. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa koyun. Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Soğumuş harcı milföy hamurlarının üzerine eşit bir şekilde sossuz olarak dağıtın. Hamuru bohça şeklinde kapatıp hafifçe yağladığınız fırın tepsisinin üzerine dizin. Hamurların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam serpin. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hamurlar iyice kabarıp üzerleri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Servis etmeden hemen önce, böreklerin üst kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla halka şeklinde kesip üzerlerine haşlanmış havucu ve rende kaşarı koyun. Peynirler eriyip kızarana kadar 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika arası tutup sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder