Kakaolu sultan sarması nasıl yapılır tarifi
MALZEMELER
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine yada dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpilir bir kenarda bekletilir.Süt,un,şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.
Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine yada dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizi serpilir bir kenarda bekletilir.Süt,un,şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.
Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder