Tokat yöremize ait saç çökeleklisi tarifi
Malzemeler:
Un 2 su bardağı
Çökelek 1 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Katıyağ 2 çorba kaşığı
Maydanoz 1 demet
Su yeteri kadar
Hazırlanışı:
Maydanozu ayıklayın. İnce kıyın. Çökelekle karıştırın. İç hazırdır. Unu hamur tahtasında eleyin. Su ve tuz ilave ederek börek hamuru yumuşaklığında yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğün de bezelere ayırın. Bezeleri yaş bez altında 5-10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş bezeleri oklavayla 1 mm. kalınlığında açın. Önceden hazırladığınız içten, dairenin yarısına bir miktar koyun.
Dairenin öteki yarısını içli kısmın üstüne kapatın. Yarım dairenin kenarlarını parmağınızla bastırıp yapıştırın. Orta hararetli saçın üzerinde her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Ateşten alır almaz her iki yüzüne tereyağı sürün. "Saç Çökeleklisi" pişer pişmez sıcak ikram edin.
www.bekarmutfagi.com
Malzemeler:
Un 2 su bardağı
Çökelek 1 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Katıyağ 2 çorba kaşığı
Maydanoz 1 demet
Su yeteri kadar
Hazırlanışı:
Maydanozu ayıklayın. İnce kıyın. Çökelekle karıştırın. İç hazırdır. Unu hamur tahtasında eleyin. Su ve tuz ilave ederek börek hamuru yumuşaklığında yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğün de bezelere ayırın. Bezeleri yaş bez altında 5-10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş bezeleri oklavayla 1 mm. kalınlığında açın. Önceden hazırladığınız içten, dairenin yarısına bir miktar koyun.
Dairenin öteki yarısını içli kısmın üstüne kapatın. Yarım dairenin kenarlarını parmağınızla bastırıp yapıştırın. Orta hararetli saçın üzerinde her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Ateşten alır almaz her iki yüzüne tereyağı sürün. "Saç Çökeleklisi" pişer pişmez sıcak ikram edin.
www.bekarmutfagi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder