Yöresel tadlarımızdan mardin güveci tarifi
Malzemeler:
1 kg patlıcan
500 kg koyun kuşbaşı
5 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Bu arada tavaya yağ konur ve ısınca et atılır, renk alacak kadar kavrulur. Sonra patlıcanlar sudan alınır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Güveç kabına et. Patlıcan iri doğranmış biber, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. En son üzerine halka şeklinde doğranmış domates dizilir. Güvecin kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirilir.
www.ozelyemekler.com
Malzemeler:
1 kg patlıcan
500 kg koyun kuşbaşı
5 adet sivri biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletilir. Bu arada tavaya yağ konur ve ısınca et atılır, renk alacak kadar kavrulur. Sonra patlıcanlar sudan alınır ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Güveç kabına et. Patlıcan iri doğranmış biber, ince kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. En son üzerine halka şeklinde doğranmış domates dizilir. Güvecin kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60-70 dakika kadar pişirilir.
www.ozelyemekler.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder