Harika bir 5 çayı yaşamak istiyorsanız çayın yanında pastane kurabiye yapmayı unutmayın işte size pastane kurabiyesi tarifi.
MALZEMELER
250 gr.oda sıcaklığında tereyağı
9 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta artı bir yumurta sarısı
4 su bardağından bir parmak az un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı konyak
1 dolu çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ince doğranmış bitter çikolota
hindistan cevizi rendesi
Antep fıstığı tozu
YAPILIŞI
Tereyağı ve 8 çorba kaşğı pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.İçine yumurtaları ilave edin.Elma sirkesini ekleyin ayrı bir yerde unu vanilya ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma karıştırın.Düzgün bir hamur elde edin ve hamuru ikiye bölün.Yarısına kakaoyu ,konyağı ve kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini ilave edin.Buzdolabında en az 20 dkk. bekletin iki hamurdan da minik ve eşit boyutlu halkalar yapın.175 Derecede önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtta pişirin.Soğuyunca benmari usulu erittiğiniz bitter çikolotayı aralarına hafifce sürün ikişer ikişer yapıştırın.Dilerseniz yapıştırma işini kayısı marmalediyla yapabilirsiniz.Ypıştırdıktan sonra halkaların ucunu bitter çikolotaya batırın ve hiç beklemeden antep fıstığı tozu yada hindistan cevizi rendesine bulayın yağlı kağıt üzerinde iyice soğumasını ve çikolotanın katılaşmasını bekleyin.
MALZEMELER
250 gr.oda sıcaklığında tereyağı
9 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta artı bir yumurta sarısı
4 su bardağından bir parmak az un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı konyak
1 dolu çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ince doğranmış bitter çikolota
hindistan cevizi rendesi
Antep fıstığı tozu
YAPILIŞI
Tereyağı ve 8 çorba kaşğı pudra şekerini elinizle iyice karıştırın.İçine yumurtaları ilave edin.Elma sirkesini ekleyin ayrı bir yerde unu vanilya ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer karışıma karıştırın.Düzgün bir hamur elde edin ve hamuru ikiye bölün.Yarısına kakaoyu ,konyağı ve kalan 1 çorba kaşığı pudra şekerini ilave edin.Buzdolabında en az 20 dkk. bekletin iki hamurdan da minik ve eşit boyutlu halkalar yapın.175 Derecede önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıtta pişirin.Soğuyunca benmari usulu erittiğiniz bitter çikolotayı aralarına hafifce sürün ikişer ikişer yapıştırın.Dilerseniz yapıştırma işini kayısı marmalediyla yapabilirsiniz.Ypıştırdıktan sonra halkaların ucunu bitter çikolotaya batırın ve hiç beklemeden antep fıstığı tozu yada hindistan cevizi rendesine bulayın yağlı kağıt üzerinde iyice soğumasını ve çikolotanın katılaşmasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder