Hanımgöbeği geleneksel şerbetli tatlılarımızdan biri. Genelde şekerpare ile karıştırılsa da yapımı oldukça farklı. Hanımgöbeği aslında şekerpareden daha çok lokmaya benziyor. Yağda kızartılıp, şerbetleniyor. Bütün şerbetli tatlılar gibi biraz zahmetli olsa da kesinlikle yapmaya değer bir tatlı. İşte tarifi:
Hanımgöbeği malzemelerini hazırlayın:
Hanımgöbeği yapın:
Hanımgöbeği malzemelerini hazırlayın:
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket margarin
- 4 yumurta
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
- Şekeri 3 su bardağı su ile kaynatın.
- Kaynatırken köpüklerini alın.
- Limon suyunu ekleyin.
- Koyulaşınca ateşten alın.
Hanımgöbeği yapın:
- Bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuzu koyup kaynatın.
- Unu ekleyip, karıştırarak pişirin.
- Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın.
- Ilınınca yumurtaları kırın ve karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
- Elinizi yağlayın, parça hamurları yassılaştırıp ortasını parmağınızla delin.
- 2 su bardağı yağı iyice kızdırın.
- Şekil verdiğiniz hamurları bu yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kızarmış hamurları şerbete batırıp 5 dakika kadar bekletin.
- Hanımgöbeği servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder