8.11.2012

Kışın tüketeceğimiz yemekleri nasıl hazırlamalıyız

Peki kış döneminde tüketebileceğimiz yiyecekler hangileridir ve bunları nasıl hazırlamalıyız?

Kış aylarında hormonlu gıdalardan uzak durabilmek için marifetli hanımların kış hazırlığı yaptıklarını biliyoruz. Adını bile duyunca birçoğumuzun ağzını sulandıran şahane görünümlü turşular kış aylarının vazgeçilmez sofra süsüdür. Sizler için farklı turşu önerileri sunacağız, özellikle çalışan bayanların kurtarıcısı olacak olan hazır yemek kıvamında kışlık hazırlıklarımızın da tariflerine yine yer vereceğiz.

**Acılı domates turşusu: -5kg domates, 1kg acı biber, 10 diş sarımsak, 1su bardağı üzüm sirkesi ve tuz

Robottan geçirdiğiniz domatesi geniş bir kaba alıp içine yenilecek kıvamda tuz ekliyoruz. Sarımsakları rendeleyip sirkesini de ekledikten sonra biberleri atarak karıştırıyoruz ve turşumuzu kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatıyoruz. Turşunun başını biraz boş bırakalım kabarıp taşmasını önlemiş oluruz.

**Domates sosu: Kış yemeklerine harika yaz tadı verecek olan domates sosu için tüketmeyi düşündüğünüz kadar domatesi alıp robottan geçiriyoruz ve içine tuzunu yağını ekleyerek suyunu çekinceye kadar kaynatıyoruz. Suyu çekilen domateslerimizi sıcak sıcak kavanozlara alıp üstüne sıvıyağ koyarak kapatıyoruz. Kavanozlarımızı ters çevirip bir saat bekleyelim eğer hava almadığından artık eminsek kışın yemek üzere kaldırabiliriz.

**Közleme salata hazırlığı: Soframızda mükemmel bir meze olan közleme salatayı aynı tadıyla kışa saklamak mümkün. Közlediğiniz patlıcan ve kırmızı biberlerin üzerini alüminyum folyoyla sarıp ılınmasını bekleyelim sonra açtığımızda çok daha kolay soyulduklarını göreceğiz. Daha sonra üç patlıcan iki kırmızı biber olacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyalım. Kışın çıkardığınızda doğrayıp içine zeytinyağı ve sarımsak rendesi ekleyerek servis edebilirsiniz enfes bir tat yakalıyoruz böylelikle.

**Lor peynirli kırmızı biber: Kış kahvaltılarınızı renklendirecek bir tarifimizi daha sunuyoruz. Kırmızı salçalık biberlerden alıyoruz ve halka halka doğruyoruz. Kavanozun dibine kırmızı biber üstüne lor peyniri koyuyoruz sonrada üstüne zeytin yağı gezdiriyoruz. Bu işlemi kavanozumuz doluncaya kadar sürdürüyoruz. Kavanozumuzu sıfır bir kapakla kapatıp kış sofralarında tüketebileceğimiz bir mezenin yada kahvaltılığın da hazırlığını bitirmiş oluyoruz.

**Buzluğa kompostolar için erik, elma ve ayva gibi meyvelerden koymayı da unutmayalım. Bezelye, yeşil fasulye ve bamya tarzı kışlıklarınızı çoktan hazırladığınıza eminiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder