Yöresel yemeklerimizin başında gelen katmeri evde hazr yufkayla kolayca yapabilirsiniz
Malzemeler:
1 yufka
3-4 kaşık fıstık içi (çekilmiş)
4 kaşık erimiş tereyağı
5 kaşık toz şeker
1 kaşık kaymak
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yufkayı tezgaha yayılır. Tezgaha yaydığımız yufkanın her tarafına eşit gelecek şekilde tereyağı sürülür. Daha sonra fıstık ve şeker serpilir ve kaymak küçük parçalar halinde ilave edilir. Gözleme şeklinde katlanarak daha önceden ocağa koyduğumuz sıcak tavaya koyulur. Katmeri tavaya koduktan sonra ocağın altı kısılır ve iki tarafı kızartılır. İsteğe bağlı olarak pişirdikten sonra tereyağı sürebilirsiniz . Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder