Keki bir kayısılı deneyin...
MALZEMELER
8 adet kuru kayısı
3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıağ
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı granür kahve
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kırılmış fındık
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kap içerisine yumurtayı kırıyoruz. Toz şekeri ilave eidp mikserle karıştırıyoruz. 5 dakika çırparak şekerin erimesini sağlıyoruz. İçerisine sıvıyağ, süt, kahve ilave edip karıştırıyoruz. Bir tel süzgeç içerisine unu alıp kabartma tozunuda ilave edip karışımın üzerine eliyoruz. Daha sonra kuru kayısılarımızın küp küp doğrayıp harcın içine dahil ediyoruz. Harcımızı yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküyoruz. Üzerine kırılmış fındıkları serpip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca dilileyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder