25.04.2012

Hayrabolu tarlısı tarifi


Tekirdağ'ın yöresel tatlarından Hayrabolu Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...


Malzemeler:500 gr tuzsuz yağlı peynir
½ su bardağı irmik
3 yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kaymak
Antep fıstığı
Fındık

Şerbeti için:3 su bardağı şeker
4 bardak su

Yapılışı:Yoğurma kabına 3 yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Peynir   ezildikten sonra yumurtaların üzerine eklenir. Yarım su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı kabartma tozuda ilave edilip aldığı kadar un ile birlikte ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar hamur iyice yoğrulur.Fırın tepsisi yağlı kağıt ile kaplanır. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 4 bardak su kaynatılır. Soğuyan tatlıların altı çatalla delinir ve şerbetin içine atılarak yumuşayana kadar pişirilir. Arzuya göre üzerlerine kaymak koyulup fındık ve fıstık serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder