1 patlıcan
- 1-2 havuç
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 ml et suyu
- 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet fesleğen
- 800 gr soyulmuş domates konservesi
- 1 tatlı kaşığı mercan köşk
- Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
- 2 çorba kaşığı kapari
yapılışı
- Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. Havuçları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın.
- Yağı derin bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın. Zeytinleri ikiye bölün. Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın.
- Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın. Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin.
- Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın.
- Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
- kaynak:ailemveben.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder