YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
30.05.2011
Sultan mahmut çorbası
MALZEMELER
250 gr kereviz
250 gr havuç
250 gr kırmızı mercimek
500 gr patates
2 adet soğan
250 gr tereyağı
12 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
1 çay kaşığı acı kırmızıbiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Kereviz ve patatesleri soyup minik küpler halinde, üzeri kazınmış havuçları ise küçük küçük doğrayıp hepsini suda bekletin. Tereyağından 1 çorba kaşığı ayırıp kalanını zeytinyağı ile birlikte tencereye yerleştirin.
Rendelenmiş soğanı ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak pembeleştirin. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimeği ve sulandırılmış domates salçasını kavrulmuş soğana ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suda bekleyen sebzeleri süzerek pişen mercimeğe ilave edin. Tuz ekleyip birkaç kez karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakın. Kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin. Küçük bir tavada kalan tereyağı ile kırmızı biberi kızdırın. Çorbayı ateşten alıp kızdırılmış yağı üzerine gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
kaynak:ihsan usta
Elifce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder