24.05.2011

Molohiya yemeği tarifi (kıbrıs)

Malzemesi
½ kg kuzu kuşbaşı et
100 g margarin
4 domates
1 soğan
4 limon
½ kg kurutulmuş molehiya
tuz


Hazırlanışı
* Margarini eritip ince doğradığınız soğanı kavurun. Soğan sarardıktan sonra eti ilave edin. Et iyice kavrulduktan sonra rendelediğiniz domatesleri tencereye ekleyin, domatesin ekşisi gidene kadar kaynatın.
* Ayrı bir kapta kuru molohiyayı bol suda yıkayıp biraz beklettikten sonra süzün.
* Domatesin ekşisi gittikten sonra tencereye 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Tenceredekileri iyice karıştırdıktan sonra süzülmüş molehiyayı ilave edin. Molehiya iyice yumuşadıktan sonra dört limonu sıkın, tuz ile birlikte tencereye ekleyin.
* Yarım saat kadar çok hafif ateşte kaynattıktan sonra ocağı söndürüp sıcak servis yapın.

1 yorum:

  1. ben bu yemeği biliyorum, çok garip bir kokusu var:) ama Kıbrıslılar alıştıkları için çok severek yiyorlar:)

    YanıtlaSil