11.05.2011

Limon ve hellimli baklava

Hazır baklava yufkalarından harika ve farklı bir tatlı tarifi
Malzemeler
baklava yufkası 5*20 cm uzunluğunda 60 parça
1 kg.tereyağı
1 litre ayçiçek yağı
200 gr. hellim peyniri
2 subardağı şeker
3 su bardağı su
2 adet limondan limon kabuğu
bir kaç damla limon suyu
1 adet karanfil
50 gr. toz antep fıstığı
yapılışı
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyun, altını kısıp şekeri tamamen eritin. Hazır olduğunda tencereyi orta ateşe getirip kaynatın, karanfili ekleyin ve hafif kıvam almaya başlayıp parmaklarınızı birbirine yapıştırır hale geldiğinde birkaç damla limon suyu sıkın ve ocaktan alın. Hellim peynirlerini küp doğrayıp soğuk suya bırakın ve fazla tuzunu atması için dolapta bir saat bekletin. Limonun kabuklarını rendeleyin ve hazır hellim parçalarıyla beraber robotta sürülebilecek kıvama gelene kadar çekin.
Birkaç çorba kaşığı tereyağını eritip bir kâseye alın. 20 santim uzunluğundaki baklava yufkalarını 5 santim genişliğinde boylamasına kesin. Yufka parçalarını tek tek fırçayla yağlayın ve her birinin üstüne bir yufka daha koyun. Size yakın tarafındaki 5 santimlik tarafı katlayıp üzerine bir tatlı kaşığı kadar peynirli içten koyun. Çift kat üzerine koyduğunuz bu içle beraber bir sağa, bir sola katlayarak, üçgen biçimli 30 paket yapın. Hazırladığınız paketleri peçete serili bir kaba yanyana dizin. Pişirmek için yufka paketlerinizi tek sıra alabilecek bir tepsi seçin. Tepsi, üçgen yufkaların üstünü örtecek kadar yağı alacak derinlikte olmalı. Fırınınızı 180 dereceye kurun. Kalan tereyağını ayçiçek yağının içinde eritip hepsini tepsiye dökün. İçine yufkaları bırakın, sonra fırında altın rengi alana dek (20-25 dakika kadar) pişirin. Yufka paketlerini kevgirle tek tek yağdan alıp ılık şerbete sokun ve 20 saniye bekletip tabaklara alın. Üzerine bolca antepfıstığı serpip servis edin.
Alıntı:Civan er   hürriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder