Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nıohut
yarım kilo kuzu kuşbaşı
6 tane ortaboy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kalşığı biber salça
2 su bardağuı firik
4 yemek kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Etler bir tence4rde tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavrulur.Etler suyunu verip tekrar çekmeye başladığında tereyağı ve kıyılmış soğanları ekleyin soğanlar sararınca biber ve domates salçalarını ilave edin ve 3 dk kadar kavurun etlerin yumuşamaya başladığında firik ve haşlanmış nohutuda ilave edin 3,5 su bardağı suyla pişmeye bırakın tz ve karabiber ilave edin.Pilav suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşe alıp 8 dakika pişirin en az 20 dk kadar demlemeye bırakın servis etmeden önce kaşıkla altan üsten karıştırıp havalandırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder