Hem damağa hem göze hitap eden zeytinyağlı dizme fasulye sofranıza görsel zenginlik katacak.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
6 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
4 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Bir domatesin kabuğunu soyup orta boy karnıyarık tenceresinin ortasına bütün olarak koyun.Taze fasulyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin.Taze fasulyelerin yarısını bütün olarak tencereye çiçek şeklinde dizin.Soğan, domates ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın.Büyük bir kapta doğranmış soğan, domates, sarımsak, tuz ve şekeri karıştırın.Karışımın yarısını taze fasulyenin üzerine dökün.Kalan fasulyeyi aynı şekilde dizin, kalan malzemeyi aynı şekilde ekleyin.En üstüne zeytinyağını gezdirin.Orta dereceli ateşte fasulyeler pişinceye kadar pişirin.Servis tabağına kek gibi ters çevirerek servis yapın.
Bne daha önce bamya yemeğini görmüştüm ama, fasulyeni görüntüsüde çok nefis.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;