25.04.2011

Yaz turşusu nasıl kurulur


Malzemeler
2 kg. patlıcan
1 kilo kırmızı biber
Maydonoz
1/2 kg. sivri biber
Bol sarımsak
3 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, boylamasına kesilir, bunlar da ikiye kesilir.Kırmızı biberler, temizlenir, ikiye ayrılır.Sivri biberler, doğranır.Büyük bir tencereye hepsi alınır, temizlenen maydonozlar saplarıyla konur, sarımsaklar eklenir, tuz, sirke ve yağ ilave edilerek hepsi harmanlanır.Tencere ocağa alınır, önce harlı ateşte, kaynama noktasına gelince kısık ateşte , sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kışlık saklanacaksa, cam kavanozlara sıcakken konur, kapağı sıkıca kapatılıp, şişe ters çevrilir, soğutulur.
Hemen yenecekse , soğutulup kavanozda saklanabilir.

1 yorum:

  1. TURŞUNUN BİR ÇOK ÇEŞİDİ ZAVRAK TUrŞULARI www.yoreseltatlarimiz.com dan bulubilirsiniz...

    YanıtlaSil