Misafirinize sunabileceğiniz veya çayın yanında atıştırmak istediğinizde pratik olarak yapabileceğiniz güzel bir tatlı tarifi.
Malzemeler:
4 adet milföy
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilin
1 yumurtanın sarısı
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin,kalıbınız var ise ona yok ise yağlı kağıttan ya da alimünyum folyodan külah yapın ve şeritleri külahın üzerine sarıp fırınlayın piştikten sonra kalıptan çıkartıp biraz soğumaya bırakın.Diğer yanda bütün muhallebi malzemesini karıştırıp pişirin.Hazırladığınız muhallebiyi milföy külahlarının içine doldurun üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.Afiyet olsun…
haber7
Ben külahın içine mevsim mevyelerinden de koyuyorum süper oluyor.Görüntüsü süper olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Değişik bir tatlı,tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil