Tam bir vitamin deposu olan bu salatayı karnabahar sevmeyen çocuklar dahi içerisinde bulunan albenili sebzeler uğruna beğenerek tüketebilir.
MALZEMELER:
1 Orta boy karnabahar
1 Subardağı bebek havuç veya boylamasına 4 e bölünerek dilimlenmiş havuç
1 Kutu dilimlenmiş konserve mantar
1 Kutu konserve mısır
1 Subardağı küp doğranmış kornişon turşu
1/2 Subardağı közlenip iri doğranmış
Yarım demet yıkanıp kıyılmış dereotu
Zeytinyağı, tuz, limonsuyu
HAZIRLANIŞI:
Ayrı kaplarda karnabahar ve havucu haşlayıp suyunu süzün.
Konserve malzemeleri de üzerine ekleyerek hepsinin birlikte suyunu alın.
Karıştırma kabına tüm malzemeleri ilave edip harmanlayın.
Sos karışımını damak tadınıza göre ayarlayıp ekleyin.
Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Hazırlayan: Sidelya Nur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder