YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
2.02.2011
Lezzetli çay demlemenin formulü
Uzmanlar lezzetli çayın formülünü ortaya çıkardı... Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika.
ÇAYDANLIK
- Metal değil seramik olmalı.
- Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.
- Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.
- Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.
- Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.
- 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.
SU
- Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.
- Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.
- Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.
ÇAY
- Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.
- 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.
VATAN
Elifce
ziyeretin için teşkk ederim arkadaşım.herzaman beklerim.sevgiler.
YanıtlaSilSitenizden çok faydalı bilgileri alıyoruz guncellemelerin için tekrardan tesekkurederiz.
YanıtlaSil******Lezzetli Yemek Tarifleri*******
Ben teşekkür ederim yorumun için kolay gelsin.
YanıtlaSil