2.02.2011

Lezzetli çay demlemenin formulü


Uzmanlar lezzetli çayın formülünü ortaya çıkardı... Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika.
ÇAYDANLIK
- Metal değil seramik olmalı.
- Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.
- Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.

- Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.
- Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.
- 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.
SU
- Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.
- Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.
- Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.
ÇAY
- Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.
- 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.
VATAN

3 yorum:

  1. ziyeretin için teşkk ederim arkadaşım.herzaman beklerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sitenizden çok faydalı bilgileri alıyoruz guncellemelerin için tekrardan tesekkurederiz.

    ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ederim yorumun için kolay gelsin.

    YanıtlaSil