Malzemeler:
Yarım kg. yeşil biber (arzuya göre acı)
Yarım kg. kırmızı biber
1 kg kuru soğan
5 kg domates
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı sirke
1 baş sarmısak
Yeteri kadar Karanfil, Kekik, Karabiber, Tuz
Yarım kg. kırmızı biber
1 kg kuru soğan
5 kg domates
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı sirke
1 baş sarmısak
Yeteri kadar Karanfil, Kekik, Karabiber, Tuz
Hazırlanışı:
Domatesleri, biberleri ve soğanları küp şeklinde ufak ufak doğrayın. Tuzla tatlandırın ve yarım saat pişirin. Karışımı bir süzgeçten ezerek geçirin. Sirke, şeker ve baharatları ilave edip hepsini koyulaşana kadar (yarım saat) kaynatın. Karışımı kavanozlara veya şişelere doldurup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder