Antep fıstıklı, çikolatalı ve karamelli, kaymaklı çeşitleriyle herkesin gözdesi olmaya aday görünen dondurmalı pastaya bayılacak, buzdolabınızdan eksik etmeyeceksiniz.
MALZEMELER
•1 kakaolu pasta keki
•1 kase çikolata sosu
Kreması için:
•2 su b.süt
•1 çay b.un
•1 çay b.toz şeker
•1 yumurat sarısı
•4 çorba k.dondurma
•2 çorba k.damla çikolata
Üzeri için:
•1 poşet toz şanti
•1.5 çay b.süt
•file badem
•top çikolata
Hazırlanışı :
Önce kreması için sütü,tozşekeri,unu,yumurta sarısını tencereye alıp pişirin. Daha sonra karıştıra karıştıra soğutun. Pandispanyanın birinci katını bir çember kalıpa yerleştirin.Üzerine bolca çikolata sosu sürün. Pişen ve soğuyan kremanın içine dondurmayı ekleyip iyice karıştırarak birbirine yedirin. Bu kremayı çikolata sosun üzerine yayın. Pandispanyanın ikinci parçasına da çikolata sos sürürek üzerine kapatın.Üzerini de yine çikolata sosla sıvayın. Bu arada toz şanti ve sütü çırpın. Pastanızın üzerini ve kenarlarını krem şanti ile kapatın. Kenarlarını file badem ile süsleyin.Üzerini de top çikola ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder