Şimdi tam zamanı çilek yemenin, onunla reçel ve çeşitli tatlılar yapmanın kolay tarifi
Malzemeler (hamur için)
Yarım kilo çilek
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı süt
Krema için
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kilo süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
Yapılışı
Unu eleyin. Elediğiniz unun içine oda hararetinde yumuşamış margarin ile tuzu katın ve yoğurun. Yoğururken önce toz şekeri hemen ardından sütü ilave edin.
İyice yoğrulduktan sonra hamuru hafif un serptiğiniz düz bir tezgaha alın. Bir merdane ile 2 cm. kalınlığında açın. Ve açtığınız hamuru yağladığınız bir tart kalıbına yerleştirin
180 derece ısıtılmış fırında üzeri altın rengine dönünceye kadar pişirin. Ayrı bir kapta yarım kilo süt, 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı karıştırıp pişirin.
Pişince ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Soğunca bu karışımı tart hamurunun üzerine dökün. En üste de bol çilek koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder